fredag 6 februari 2009

Timjankyckling med svampstuvning

4 personer

900 g kycklinglårfilé
1 kruka timjan (torkad går också bra)
1 hackad vitlöksklyfta
rivet skal av 1 ekologisk citron

Stuvning
400 g svamp skuren i bitar
1 finhackad scalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
3 dl havremjölk
2 dl havregrädde
5 msk maizenastärkelse
1 msk kalvfond (eller herbamare örtsalt)
½ dl finhackad persilja
Olivolja och mjölkfritt margarin till stekning
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg filéerna i ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Strö över vitlök, timjan och citronskal. Ställ i ugnen i mitten och stek i ca 30 minuter.
2. Fräs svamp, lök och vitlök i olja och margarin. Häll på vätskan och låt koka upp. Red av med maizenastärkelse. Smaka av med salt och peppar och ev kalvfond. Vänd ner persiljan.

Servera med klyftpotatis, sallad, ugnsbakade tomater och gelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar