fredag 6 februari 2009

Havskatt i curry

(4 portioner)

600 g havskattfilé (eller annan fast fisk)

Sås
1/4 hackat grönt äpple
1 klyfta vitlök
½ hackad gul lök
1½ tsk curry
2 msk mangochutney
2 dl kycklingbuljong
1 dl kokosmjölk
1 dl havregrädde
maizenastärkelse
Cayennepeppar
Salt och peppar

Grönsaksfräs
2 paprikor
1 purjolök
1 grönt äpple
200 g svamp

1. Fräs grönsakerna till såsen i olja. Strö över curryn och rör om. Häll på buljong, kokosmjölk och havregrädde. Salta och peppra.
2. Red av med maizenastärkelse. Sila ev av såsen.
3. Hacka grönsakerna till grönsaksfräset. Fräs i en stekpanna tills de blir mjuka.
4. Stek eller sjud fisken under tiden.

fisken med ris, sås, grönsaksfräs och chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar