söndag 25 januari 2009

Rimmad lax med gurksallad och dill

(4 port)

600-800g benfri lax
1½ msk grovsalt
1 gurka
1 msk dijonsenap
4 msk matolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 dl hackad dill
2½ dl havregrädde
1-2 msk maizenastärkelse
2 msk vatten
75 g orökt kaviar eller rom
1 dl hackad gräslök
Potatis till 4 personer

Skär laxen i cm-tjocka skivor. Gnid in skivorna med grovsalt och ställ i rumstemperatur ca 1 h.

Sätt på potatis.

Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna, skiva den. Blanda gurkan med senap, olja, vinäger, honung, dill, svartpeppar och salt. Ställ åt sidan.

Koka en sås av havregrädden redd med maizena. Håll såsen varm. Precis före servering rör du ner kaviar och gräslök i såsen.

Halstra laxskivorna i en het stekpanna med olja ca 1 min på varje sida.

Servera laxen med kokt potatis, gurksalladen, romsåsen och någon mer grönsak ex broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar