Ingredienser:
1 tsk fiberhusk
1 dl vatten
3 dl socker
1,25 -1,5 dl skrädmjöl + lailas naturligt glutenfria mjölmix (gul förpackning)
1 tsk vaniljsocker eller ännu hellre vaniljpulver
4 msk kakao
100 g smält mjölkfritt margarin
Blanda fiberhusk och vatten och låt svälla i några minuter. Vispa ner sockret och rör i torrvarorna.
Bred ut smeten i en bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader 20 - 25 minuter i mitten av ugnen. Kakan blir bättre om den får stå till sig några timmar eller över en dag.
Glasyr:
50 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
1/2 dl kakao
1/2 dl havremjölk eller rismjölk
(ev smaksättas med 1 msk rom)
Koka upp och låt sjuda tills det tjocknar. Låt glasyren kallna och bred på kakan
söndag 25 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar